Aanleggen beregening installatie

Als u gaat investeren in een nieuwe tuin, denk dan ook eens aan een beregening installatie.
Zeker met de droge zomers van de afgelopen jaren is dit een waardevolle investering. Met de huidige techniek is de hele installatie nagenoeg onzichtbaar in uw tuin aanwezig en kan, indien gewenst, volledig automatisch functioneren met behulp van een beregeningscomputer.

Het is natuurlijk het meest ideaal om de beregening-installatie al direct bij de aanleg van de tuin te installeren, maar ook op een later tijdstip is het aanleggen van een dergelijke installatie prima te realiseren.

Een tuinberegeningsinstallatie zorgt er niet alleen voor dat u tuin er gezond uit blijft zien, maar neemt u ook veel werk uit handen tijdens de droge periodes. De installatie kan van water worden voorzien via een normale kraanaansluiting maar het ook mogelijk om gebruik te maken van een grondwaterpomp of gebruik te maken van opgeslagen regenwater.
Met een automatische installatie kan deze zelfs zo worden ingericht dat er niet langer gesproeid wordt dan noodzakelijk waardoor er geen water wordt verspild.

Beregeningsplan

De waterbehoefte van verschillende gewassen verschilt per gebied en seizoen. Hoe vaak en hoeveel water er gegeven moet worden kun je vast leggen in een beregeningsplan. Ook bepalen we voor per stuk tuin welk type sproeier daar het best toegepast kan worden. Om deze reden maken we voor iedere situatie een beregening-plan waarin we op basis van de situatie en plaatselijke omstandigheden bepalen welke type pomp, sproeiers, leidingen en besturingstechniek het beste aansluiten bij de wensen en het budget van de klant.

Onderhoud

Om een eenmaal geïnstalleerd beregeningssysteem optimaal te laten functioneren is periodiek onderhoud van de installatie noodzakelijk om een goede werking te kunnen garanderen.
Wilt u er zeker van te zijn dat uw systeem altijd naar behoren blijft functioneren, dan kunt u bij ons een onderhoudscontract afsluiten.
Op deze manier heeft u geen omkijken naar uw beregeningsinstallatie. Wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak op het moment dat periodiek onderhoud aan uw installatie noodzakelijk is.

Per jaar zijn er twee belangrijke momenten van onderhoud:

De start van het beregeningsseizoen:
Een aantal handelingen die wij bij het in bedrijf stellen uitvoeren zijn:

  • Pomp en zuigleiding vullen met water
  • Leidingen vullen met water en ontluchten
  • Pomp testen
  • Persleidingen controleren op lekkage
  • Electrokleppen controleren
  • Sproeiers controleren en afstellen
  • Beregeningsautomaat controleren

Einde van het beregeningsseizoen:
Om vorstschade te voorkomen dient al het water uit de sproeiers en leidingen verwijderd te worden voordat de eerste nachtvorst de intrede doet.

Projectfoto’s

Meer informatie?

Brandsen Techniek heeft een jarenlange ervaring in het aanleggen van beregening-installaties voor tuinen van zowel particulieren, bedrijven en gemeentes maar ook voor sportveld- en manegeberegening kunt u bij ons terecht.

Heeft u nog vragen of wilt advies voor welke installatie het best bij uw wensen aansluit, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies of een vrijblijvende offerte op maat.

Projectfoto’s beregeningBekijk onze pomptechniek projecten

 

 

 

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo, waar kan ik u mee van dienst zijn?